Bevásárló kosár: Kosara üres  |   Kapcsolat
Üdvüzöljük jelentkezzen be vagy regisztráljon

Cikkek, érdekességek

Kövesse a Márkus Elixírt a Facebookon is!

A Márkus Elixír az élet több területén alkalmazható a megfelelő technikákkal együttesen.

Kövesse Ön is Facebook oldalunkat, hogy mindig értesüljön aktuális híreinkről!

https://www.facebook.com/markuselixir

Életünkben egyetlen dolog állandó: a változás

Amitől az emberek a legjobban félnek, az maga a változás, de ez elkerülhetetlen. Az ismeretlen felé megtett első lépés mindig a legnehezebb. Sokan hajlamosak benne ragadni rossz helyzetekben (rossz munkahely, nem működő kapcsolat, megszokott fájdalommal való együttélés, ugyanazon hibák az elkövetése), mint hogy nyissanak új alternatívák felé.
Pedig életünk sokszor a kezdeti nehézségek ellenére a komfort zónánkon kívül hoz nagyszerű élményeket, kiteljesedést.
A legkomolyabb feladat elérése is a megfelelő irányba tett első lépéssel indul.
Egy hegy megmászása is mindig az első lépés megtételével kezdődik, a nehézségek mellett mégis az eufórikus élmény marad majd meg, amikor a hegy tetején, büszkén elmondhatjuk, hogy sikerült. Életmód váltás vagy fogyókúra esetén is az első néhány nap a legnehezebb, de idővel mindenki csak a végeredményt fogja dicsérni.
Új kapcsolatban az ismerkedés szakasza is tele van kérdésekkel, ahogyan egy új munkahelyen is idő kell a beilleszkedéshez. A valódi változásokra az élet bármely területén nehéz rátalálni, mert az ellenkezőjét kell tennünk a megszokott rutinnak. Sőt, általában az vezet jelentős változáshoz, ha azt csináljuk, ami elől addig menekültünk.

Az elme mindig a biztonságosat, a megszokottat választaná, a változás azonban mindig a fejlődés része. Mindenki maga dönthet arról, hogy benne ragad a jelenlegi helyzetében, amin esetleg rágódik és talán maga előtt is leplezve, de nem érzi jól magát. Vagy elfogadva az új kihívást, kockázatot, együtt megy az áramlással, áttöri félelmeit, nyit az új lehetőségekre és szembenéz új helyzetével. Visszatekintve minden esetben bebizonyosodik, hogy minden új dolog, változás, legyen az bármely területen, értünk történik.

Törekedjünk arra, hogy csökkentsük az ismeretlentől, a kényelmi zónánk elhagyásától való félelmeinket. Megfelelő technikák segítségével a Márkus Elixír támogathatja új élethelyzetek megélését, elfogadását.

 

 

Férfi szerepek

„Magunkon ítélkezni sokkal nehezebb, mint máson. Ha sikerül helyesen ítélkezned saját magad fölött, az annak a jele, hogy valódi bölcs vagy.” - Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg.

Bizonyára sokan gyermekként olvastuk ezt a mondatot és a „kis hercegekből” azóta fiú, majd férj, apa, nagyszülő lett és most másként értelmezik az idézetet. Az írói szándék egyértelmű: a mű nemcsak gyerekeknek szól, rengeteg önismeretre oktató részt találhatunk benne, ahogyan arra is utal, hogy a férfiak élete sem egyszerű a mai világban.

A férfiak ösztönösen követnek egyfajta állandó bizonyítási vágyat, amelynek hatására minden helyzetben a maximumot szeretnék kihozni magunkból, hogy elsők, kiemelkedőek lehessenek.
Ez akár a külső megjelenésben, a mindennapi munkában, gyerek nevelésben, szellemi téren, játékban vagy a sportteljesítményben egyszerre is megnyilvánulhat. Akár a közösségbe való beilleszkedés, az első udvarlási kísérletek vagy a szakképzettség megszerzése is komoly kihívás az állandó versengés mellett. Menedzserek, ügyvédek, orvosok, irodai dolgozók: stresszes rohanó világunkban mindig maximumot kell, hogy nyújtsanak, hiszen a családfenntartó szerep már genetikailag kódolva van a férfiakban.
Ezek egy része teljesen természetes és egészséges törekvés lehet, ám ha valaki mindezt csak állandó szorongások közepette, stresszes állapotban, görcsösen igyekszik elérni, fenntartani, az lelkileg és fizikailag is nagyon kimerítheti.

A férfiak nagy része racionális, megfigyelnek, gondolkodnak, majd cselekszenek. Kifelé, a külvilág felé teszik a dolgukat. Ha gond van párkapcsolatukban vagy a pénzügyeikkel, esetleg nem megfelelő a karrierjük, munkahelyük, abban az esetben csak az az egy probléma áll számukra a fókuszban, és arra törekszenek, hogy ezeket rendbe tegyék, majd jöhet minden más.
A nők nagy része szereti a kemény, aktív, koncentráló jellegű személyiségű férfiakat, ugyanakkor fontos, hogy megmaradjon az udvarlás, a gyengédség is bennük, a nők és gyermekeik, családtagjaik vagy barátaik felé, így az egyensúly, a harmónia megteremtése a fő feladat, természetesen kívül és belül is.

Magunkon ítélkezni sokkal nehezebb – de talán könnyebb is elfogadni, ha saját magunknak mondjuk ki, hogy ahhoz, hogy helyt állhassunk egyszerre sok mindenben, először magunkban kell rendet, egyensúlyt teremteni, a Márkus Elixír ebben segíthet: helyt állni és kezelni a stresszt.

 

Női szerepek és feladatok – megfelelni egyszerre több szerepben is

A mai világban nem szokatlan, hogy a nők egyszerre több szerepben is meg kell, hogy állják a helyüket. A napi 8-10 órás munka mellett Édesanyaként, feleségként helytállni, a munkában és otthon is kiemelkedő teljesítményt nyújtani. Türelemmel és a megfelelő odafigyeléssel lenni a munkatársak, ügyfelek, vásárlók felé, ami mellett ellátni a háztartást, egy vagy több gyerekre odafigyelve megőrizni nőiességüket mindennapi kihívás elé állítja a nőket. A legtöbb nő életében az anyaság hozza az egyik legnagyobb örömet, de igazán nőnek mindig is egy férfi mellett érzik magukat.
A nők tudnak igazán boldogok és szomorúak lenni, képesek arra, hogy megvigasztaljanak másokat, még ha épp nekik lenne szükségük vigasztalásra. Nem csak anyaként, de párkapcsolatban is fontos számukra a gondoskodás, hogy minden helyzetben képesek legyenek egyszerre több dologra is figyelni, megbocsájtani, adni, újat létrehozni és egyszerűen nőnek, vonzónak lenni.
A nők sorsa a mai világban még nehezebb, mivel a férfias viselkedési formák beépültek a nők mindennapjaiba. Az iskolától elkezdve a karrieren át a küzdés, kockáztatás, véleményalkotás, irányítás mindennapi elvárás lett, sokszor ezeket az elvárásokat a nők saját magukkal vagy éppen egymással szemben támasztják. A hétköznapi kemény megfelelés mellett a nőknek minidig fontosak az érzelmek is.
Érzelmeink arra hivatottak, hogy megéljük őket, nem jó, ha kényszerrel elrejtjük őket! Minden érzelem, amelyet nem éltünk meg teljes mélységében, elraktározódik a tudatalattinkban és arra vár, hogy egyszer újra elővegyük és teret adjunk neki. Azonban ha állandóan csak elnyomjuk, nem éljük meg, ez az elnyomás különféle lelki és testi problémákhoz is vezethet.
Ahogyan a lélek hat a testre, úgy a test is hat a lélekre: a megfelelő módszerekkel feloldhatóak a lelki blokkok, amely által oldottabbá, életerősebbé válhatunk, könnyebben meg tudunk felelni a mindennapi élet kihívásainak, feltöltődhetünk energiával, önbizalommal. A nőknek kiemelten fontos, hogy önmaguk lehessenek, őszintén, önfeledten, görcsök nélkül!

A Márkus Elixír szedése a megfelelő módszerekkel együttesen még inkább segítheti önmagunk megfigyelését, az egyszerre több szerepben helytállást. Ismerje meg Ön is a Márkus Elixírt, hogy növelni tudja stressz tűrő képességét és feloldja lelki blokkjait!

 

A halogatás pszichológiája – még nem olyan rossz, elvagyok vele… Ha egy-egy feladatot tologatunk magunk előtt, az könnyebben kezelhető, de ha ez egy testi fájdalom, annak a későbbiekben komolyabb következményei is lehetnek.

Figyeljünk magunkra! Ha naponta jelentkező tünetet észlelünk, ne csak akkor foglalkozzunk vele, amikor már fájdalom alakul ki. Ahogyan egy folyóba, ha csak egy követ dobunk, apró hullámokat hoz létre, azonban a jó ideje felgyülemlett kövek halmaza megakadályozza az áramlást, befolyásolva a folyó egészét! Szervezetünk is hasonlóképpen működik, emiatt figyelnünk kell, hogy a bennünk áramló energiáknak ne legyenek blokkjai. Ha vannak, az egész szervezetet harmonizálnunk szükséges.
A harmonizáció pedig akkor a leghatékonyabb, ha a gyökereknél kezdjük a megoldást…

Törekedjünk arra, hogy az áramlás ne legyen akadályoztatva! Tünetek kezelése mellett fontos a probléma gyökerével is foglalkozni, azonban szem előtt kell tartanunk, hogy az egyes tünetek általában nem 1-2 nap alatt alakultak ki, így a szervezettől sem várható el, hogy néhány nap alatt megszüntessen minden panaszt.
A napi életünkben jelentkező blokkok feloldhatóak, a különböző gyógyító technikákkal (orvosi javallat, természetgyógyász útmutatásai, relaxáció, meditáció vagy masszázsterápia) való együttes alkalmazás során a Márkus Elixír használata segítheti az egyes élethelyzetek elfogadását, csökkentheti a stresszt és az egyes panaszok enyhülését is támogathatja.

 

Mit érdemes tudni a stresszről?

A stressz a minket ért különböző ingerek hatására bekövetkező válaszreakció. A stressz fogalma már évtizedekkel ezelőtt is ismert volt, de napjainkban már olyan nagy számban fordul elő, hogy nyugodtan nevezhetjük akár népbetegségnek is.

Fontos azonban megjegyeznünk, hogy a stressz nem feltétlenül káros, ugyanis két fajtáját különböztetjük meg! Nevezetesen pozitív és negatív stressz-hatások is érhetnek bennünket.

A testünkre, szervezetünk serkentően ható, a vészhelyzetek esetén jelentkező pozitív stressz elmúltával szervezetünk működése visszatér a normális szintre.
A negatív stressz inkább lelki folyamatokon nyugszik, általában egy élethelyzet idézi elő. Kialakulásában a különböző érzelmi hatások, testi tünetek játsszák a legfőbb szerepet. A hirtelen kialakuló tünetek közül leggyakrabban a verejtékezés és a kézremegés jelentkezik, de ezek a tünetek szerencsére a stressz faktor (pl. veszekedés) elmúltával, idővel megszűnnek. Sokkal súlyosabb tünet a lelki sérülés, amit sajnos az emberek nagy többsége nem képes egyedül feldolgozni. Gondoljunk csak bele, hány álmatlan órát töltöttünk azzal, hogy korábbi szóváltások, viták pörögtek az agyunkban, hányszor éreztünk szorongást magunkban visszagondolva egyes eseményekre.

Sajnos olyan korban élünk, amikor testünk válasz reakciói már nem csak vészhelyzetben aktiválódnak, hanem olyankor is, amikor a fokozott készültség semmilyen pozitív hatással nincs az aktuális helyzetre. A testünk kilendül a nyugalmi egyensúlyból, a külső ingerekre fokozottan reagál, az egyensúlyi állapot helyreállítására való törekvése folyamatossá válik, így módon a stresszes állapot állandósul.

Mi történik, ha nem sikerül feldogoznunk ezeket a stressz helyzeteket? Először is tudat alatt a szervezet fokozott állapotba kerül, nem tud visszatérni a normál ritmusába. Ezáltal testünk is reagál a lelki sérülésre, a kialakult helyzet megoldására mozgósítja a testet. Végül a kimerülési stádiumból a nyugalmi egyensúly már nem képes visszatérni, a fokozott készültség állapota állandósul. Testünk a lelki trauma miatt kimerül, különböző tüneteket produkál, amelyek aztán szintén arra ösztönzik hogy ezeket megoldja. Az így kialakuló tünet együttesek legnagyobb problémája, hogy ameddig a lelki traumát nem tudjuk feldolgozni bármikor visszatérhetnek.

És hogy milyen hatással lehet ez ránk? A leggyakoribb tünet az alvászavar, a fáradtság, a fejfájás és az ingerlékenység. Ha nem vagyunk képesek önállóan feldolgozni az adott élethelyzetet sajnos testi és lelki szinten is számolnunk kell a káros hatások kialakulásával. Már csak az lehet a kérdés, hogy mi segíthet a lelki sérülések feldolgozásában. Több lehetőségünk is van, az egyik hogy időről-időre felkereshetünk olyan szakembereket, akik segíthetnek a lelki görcsök feloldásában. Másik lehetőségünk egy olyan (lehetőleg csak természetes alapanyagokat tartalmazó) komplex készítmény alkalmazása ami tudati szinten képes oldani bennünk a lelki traumát. Bármelyiket válasszuk is, biztosak lehetünk élet minőségünk javulásában és abban, hogy folyamatos alkalmazásával szervezetünk képes lesz leküzdeni a negatív stressz okozta lelki traumákat.

A kamilla

A kamillát sokan a gyógynövények királynőjének említik, melynek számtalan jótékony hatása van. Ide tartozik a kamilla ideg- és egyben gyomornyugtató hatása, ezért szokás általános nyugtató növényként emlegetni. A gyógyító hatást részben a sokféle hatóanyagot tartalmazó illóolajának köszönheti, de más gyógyhatású anyagok is fellelhetők benne. A kamilla jól alkalmazható nehéz időszakban, mert oldja a feszültséget, csökkenti a búskomorságot, sőt izomlazító hatása révén a menstruációs görcsök oldására is alkalmas. A kamilla álmatlanság ellen is hatásos, sőt a feszültségek leküzdésében, érzelmi terhek elengedésében is segít. Megnyugtat és ellazít, oldja a szorongást, csökkenti az aggodalmaskodást, a túlérzékenységet, az idegességet.

Próbálja ki a Márkus Elixírt, amely kamilla tartalma révén rendszeres fogyasztás mellett oldhatja a stressz által okozott feszültséget.

 

Gyereknevelés, szakmai felkészülés, sportteljesítmény mérése vagy munkahelyi ranglista. Mi a közös bennük?

Tudatossággal kiemelkedő eredményeket érhetünk el! A cél mindenkinek más, azonban a kívánt állapotot elérhetjük könnyedén, higgadtan, görcsös akarás nélkül!

Ha május akkor vizsgaidőszak! Koncentráció növelése, tudatos, kiegyensúlyozott mindennapok és egészségmegőrzés!

Vegye könnyedén mindennapi kihívásait, ebben segíthet a Márkus Elixír!

 

A Márkus Elixír segíthet betegségekből való felgyógyulás időszakában, de egészségesen is érdemes fogyasztani, mivel hozzájárulhat a test megfelelő működéséhez, fokozhatja a teljesítőképességet.

Vásárlóink már az első használat alkalmával hangulatjavulásról számolnak be és a tapasztalatok alapján visszaigazolást nyer, hogy számos területen alkalmazható. Rendszeres használatával megtalálhatjuk testi-lelki harmóniánkat, visszanyerhetjük helyes döntési képességünket, segíthet az egyes élethelyzetekben vagy kapcsolatokat helyükön kezelésében. A mai világban szinte mindenkire jellemző, hogy rengeteg, kikerülhetetlen stressz éri. Ezért fontos, hogy kiemeljük szervezetünk stressz tűrő képességünkre tett hatását.

Minden életkorban hatékony segítséget nyújthat, hogy testünk, lelkünk és szellemünk egyensúlyi állapotot érjen el.

 

Ideális testsúly elérése

Ideáljaink folyamatosan változnak, a mai világban pedig sokan az épp aktuális képnek szeretnének megfelelni.

Sokan küzdenek a testsúlyukkal, ami annak a következménye is lehet, hogy olyan testképet szeretnénk elérni, ami nem megfelelő szervezetünk számára.
A fogyókúrák és pár hétig tartó diéták az emberi szervezetet még inkább igénybe veszik, mivel leginkább megvonásokkal érjük el a kilók leadását. A visszahízás pedig sokak számára további plusz kilókat is hoz, ami rosszkedvet is eredményez a sikertelenség kapcsán.

Ha nincs rendben a környezetünk (munkahelyi stressz, családi, párkapcsolati konfliktusok, anyagi problémák, betegség vagy elhúzódó fizikai fájdalom áll fenn) akkor nem is tudunk a tökéletes alak elérésére megfelelően koncentrálni.

A szervezet mindig az egyensúlyi állapotra törekszik, amely elérésében segíthet a Márkus Elixír használata.
Teljes életmódban gondolkozzunk, amely nem csak a bevitt kalóriák mennyiségére koncentrál, hanem egy kiegyensúlyozott életre!
Ha megtaláljuk az ideális állapotot az iskola / munka, család és társas kapcsolatok minőségi kezelésében, kezelni tudjuk a minket érő stresszt, az étkezéssel, sportolással kiegészítve szervezetünk beáll az egyensúlyba és hosszú távon kezelni tudjuk a korábbi súlyproblémákat is.

A Márkus Elixír hatékonyan támogathatja az életmód váltást, növelheti a koncentrációt és ezáltal a sport teljesítményt.

 

Őszi betakarítás
 

Szeptember 23-án hivatalosan is megkezdődik a csillagászati ősz, rövidülnek a nappalok, megkezdődik a hűvösebb idő által a visszavonulás, a betakarítás időszaka. A nyár végével azonban környezetünk új színeket kap, rengeteg ízletes gyümölcs beérik: körte, szőlő, alma, dió. A növények télre való felkészülésének látványos jele az őszi lombszíneződés, amely egy átmenetként készíti fel a szervezetet a téli időszakra. Az ilyenkor szüretelt gyümölcsök és bogyósok sok energiát és vitamint adnak, amit a szervezet igényel is a hűvös reggeleken és estéken. Ősszel létfontosságúvá válnak azok a vitaminok, melyek erősítik az immunrendszert és felkészítik a szervezetet téli hónapokra. A C-vitamin például erős antioxidáns hatással rendelkezik, ilyenkor ősszel a legfontosabb szervezetünk számára, ugyanis jelentős szerepet játszik az ellenálló szövetek felépítésében és a kollagén termelésben. B1-vitaminnal védekezhetünk az őszi depresszió ellen, hiszen a napfény hiányában gyakrabban érezzük magunkat fáradtnak, vagy levertnek. A B1-vitamin energiával tölt fel, pozitív hatással van az idegrendszerre, és elűzi a hűvös idővel érkező rosszkedvet.

Az őszi napéjegyenlőség a földanya ünnepe, egyben a megnyugvásé. Amíg tudunk, tartózkodjunk minél többet őszi sétákkal a friss levegőn. Levelek, magok, bogyók gyűjtése kellemes kikapcsolódás lehet az egész családnak, egyben otthonaink díszítését is feldobhatjuk természetes anyagokkal. Mivel az ősz folyamán folyamatosan a boltok polcaira jóval kevesebb friss gyümölcs és zöldség kerül, fontos, hogy kiemelt figyelmet szenteljünk a megfelelő vitamin és ásványi anyag pótlásnak. A Márkus Elixír szedése segítheti a szervezetet az őszi átállásra, vitaminjai energiával töltik fel a szervezetet.

 

 

 

Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, illetve megelőzésére sem. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, előtte kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán feltüntetett, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Figyelem! A termékkel kapcsolatos pozitív terméktapasztalatok, a betegektől és kezelőorvosaiktól származó vélemények nem tekinthetők bizonyítéknak a termék hatásosságát nézve. Az emberi szervezetre gyakorolt esetleges kedvező hatás, szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Mivel minden ember szervezete más, ezért eltérően reagálnak a termék szedésére. Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, gyógyhatással nem rendelkeznek, ezért az ilyen jellegű állításokért felelősséget nem vállalunk. A weboldalunkon szereplő kedvező hatások valamint pozitív visszajelzések kizárólag a Márkus Elixírt szedő és használó fogyasztók véleményei és tapasztalatai alapján kerültek feltüntetésre. Honlapunk tartalmát a szakirodalomban publikált orvosok, kutatók, természetgyógyászok anyagiból válogattuk össze. Az alábbi cikkek a Márkus Elixír Kft. tulajdonát képezik, másolásuk vagy egyéb felhasználásuk csak a szerző engedélyével lehetségesek. A termék hatásmechanizmusa egyénenként változó, így az alábbi esetek felsorolása nem jelent javulási garanciát hasonló tünetekkel rendelkező vásárlók számára. Ahogyan minden ember szervezete és fennálló tünete is más és más, a hatásmechanizmus is kortól és élettani állapottól függően változhat. Kérjük, minden esetben kérdezze meg orvosát vagy természetgyógyászát és súlyos panasz esetén forduljon szakemberhez.

A termék étrend-kiegészítő, amely támogathatja az Ön által választott gyógymódot!